Aplikácia Virtuálna registračná pokladnica 2 a jej vylepšenia

Finančná správa aktualizovala bezplatnú aplikáciu Virtuálna registračná pokladnica 2 na evidenciu tržieb.

Virtuálna registračná pokladnica 2 (VRP 2) je bezplatná aplikácia na evidenciu tržieb, ktorú môžu podnikatelia využívať od 1. júla 2022. Od tohto dátumu nadobúda účinnosť novela zákona o cenách, ktorej cieľom je obmedziť obeh jednocentových a dvojcentových mincí na Slovensku.

Aplikácia VRP 2 je dostupná podnikateľom na distribučnej platforme Google Play. Aplikácia funguje na operačnom systéme Android 5 a vyššie a tiež cez podporované webové prehliadače. Pokladničné doklady môžu podnikatelia tlačiť vo formáte A4, A5, A6 alebo použiť niektorý z dostupných ovládačov pre tlač na príslušnej mobilnej tlačiarni.

VRP 2 disponuje všetkými dôležitými funkciami ako aplikácia VRP- Pokladnica, ktorú finančná správa spustila do prevádzky v roku 2015. Podporuje tlač na termotlačiarňach, skenovanie EAN kódov, prihlasovanie biometriou a obsahuje aj dlaždice najpoužívanejších tovarov a služieb.

Vylepšenia aplikácie Virtuálna registračná pokladnica 2

Finančná správa v snahe vylepšiť pre používateľov novú aplikáciu VRP 2 pristúpila k jej aktualizácii. Vylepšenie aplikácie je napríklad v tom, že pokladničný doklad sa už dá priamo tlačiť bez toho, aby si používateľ musel stiahnuť formát PDF. Finančná správa tiež vylepšila niektoré funkcionality a urobila zopár grafických úprav, napríklad pri vytváraní pokladničného dokladu. Pridal sa tiež automatický prepočet platby na pokladničnom doklade v prípade, že na doklade je len jedna platba. Úpravou prešla aj možnosť zaokrúhľovania pri tvorbe dokladu.

Finančná správa odporúča používateľom, aby si aplikáciu aktualizovali. Aplikácia VRP 2 nahradí aplikáciu Pokladnica, ktorá je k dispozícii od roku 2015. Finančná správa pracuje na tom, aby aplikácia bola dostupná aj pre iOS zariadenia, iOS používatelia môžu využívať webové rozhranie, kde bol zapracovaný responzívny dizajn.

Špecializovaná podstánka pre aplikáciu

V snahe pomôcť klientom zorientovať sa v novej aplikácii VRP 2 pripravila Finančná správa špecializovanú podstránku na svojom portáli, kde sú na jednom mieste prehľadne všetky dôležité informácie. Nápomocné je aj call centrum Finančnej správy, kde konzultanti poradia podnikateľom a zodpovedajú prípadné otázky. K dispozícii na podstránke je používateľská príručka a ďalšie infomateriály.

Zdroj: Finančná správa

Chcete poznať naše výhody?

Chcete vedieť, čo všetko dostanete pri spolupráci s nami? Nahliadnite a dozviete sa ďalšie užitočné informácie.